673 76 53 30 info@viopet.es

Gairebé el 80% de les dones maltractades amb mascotes diuen haver rebut amenaces de mort cap als seus animals

SocietatDilluns, 18 de maig de 2020 | 14:14h 

Red Solidaria Pro Animal s’ha sumat al programa VioPet que busca cases d’acollida per a les mascotes de víctimes de masclisme. L’entitat animalista de Mollet s’encarrega de buscar llars d’acollida temporals o definitives per aquests animals, en molts casos també víctimes d’aquesta violència.

El programa VioPet s’encarrega de gestionar espais segurs pels animals en els casos de violència de gènere i des del mes de març es fa amb coordinació de la Direcció General dels Drets dels Animals i el ministeri d’Igualtat que ha habilitat el telèfon d’atenció 673 765 330.

Diversos estudis, recollits per l’Observatori de Violència cap als Animals, mostren que hi ha una connexió entre la violència masclista i el maltractament animal. De fet, aquestes investigacions determinen que de mitjana, gairebé el 80% de les dones i el 63% dels menors maltractats, assenyalen que els han amenaçat de matar o els han matat als seus animals de companyia. I és que segons aquests estudis, la majoria d’animals de llars violentes són utilitzats com a eina d’amenaça i coacció pels maltractadors envers les víctimes.

Aquests mateixos estudis també indiquen que el 59% d’aquestes dones víctimes de violència de gènere endarrereixen o es neguen a acudir a una casa d’acollida si els seus animals no estan segurs. Segons el ministeri d’Igualtat, un 30% de les dones víctimes de violència masclista tenen mascotes.

Fuente: Som Mollet

Instagram
LinkedIn
Share
Follow by Email